Willen jullie ook een bedrijfsreportage of zakelijke portretten laten maken?

Portretfotografie

Niet alleen je website, maar ook presentaties en LinkedIn profielen krijgen letterlijk en figuurlijk een gezicht met goede portretfoto‚Äôs. Dat wordt door (potenti√ęle) klanten & contacten als prettig beschouwd. Het is dus waardevol om de professionals achter het bedrijf te laten zien. We komen met onze mobiele fotostudio bij jou op locatie. Tijdens de fotografie sessie geven we professionele begeleiding en aanwijzingen wat betreft houding en uitstraling. Alle beelden worden na-bewerkt om de foto‚Äôs goed tot hun recht te laten komen.

 

Zakelijke portretfotografie gaat over het fotograferen van personen in een zakelijke context. Hier vallen ondernemers én werknemers onder. Meestal is de persoon van hoofd tot ongeveer de schouders te zien (headshot). Sommige portretten maken we echter ook van top tot teen (full-body). Andere portretten maken we in de omgeving, zoals op kantoor (environmental). Een goede zakelijke portretfoto is correct belicht, heeft een rustige achtergrond en toont een frisse expressie van het onderwerp. Zakelijke portretten worden ook vaak ingezet als zakelijke profielfoto’s voor bijvoorbeeld LinkedIn en het intranet.

De kosten van een professionele portretfoto liggen sterk aan de eisen van de klant. De kosten zijn per persoon: dat betekent dat het voor ons een stuk effici√ęnter is om twintig mensen in √©√©n keer te fotograferen, dan drie mensen per opdracht. Allebei die scenario‚Äôs zijn uiteraard mogelijk, maar verschillen wel in prijs. De meeste bedrijven komen uit op ongeveer ‚ā¨25 tot ‚ā¨50 per persoon, al dan niet met een klein starttarief bij lage aantallen. Het nabewerken van de foto‚Äôs is hier bij de prijs inbegrepen. Voor een exact prijsvoorstel mag je gerust contact met ons opnemen

Zeker, wij retoucheren alle portretten. We doen een aantal standaard bewerkingen, zoals kleurcorrectie en het bijsnijden om de consistentie van de foto’s hetzelfde te houden (belangrijk als we meerdere mensen voor één bedrijf fotograferen). Maar wij voeren ook maatwerk aanpassingen door, zoals het realistisch oplichten van ogen, witter maken van tanden en het eventueel verminderen van oneffenheden (moedervlekken e.d. blijven, puistjes e.d. gaan weg). Dit dient subtiel te gebeuren, want het moet realistisch en natuurgetrouw blijven.

Zakelijke portret- en bedrijfsfotografie geeft je bedrijf een gezicht: uit hoeveel mensen bestaan jullie? Hoe zien zij er uit en hoe komen zij over op klanten en relaties? Het helpt natuurlijk als alle foto’s door dezelfde fotograaf zijn geschoten, met dezelfde compositie en belichting. Dat straalt transparantie, authenticiteit en professionaliteit uit.

Het is is niet moeilijk om je voor te bereiden op de komst van onze portretfotograaf. We hebben hiervoor speciaal 5 tip op een rij!  Zakelijke portretten laten maken hoeft niet ingewikkeld en stressvol te zijn! Wij zorgen voor een ervaren portretfotograaf zodat jullie bedrijfsportretten vlekkeloos verlopen!

Volg me ook op Social Media

Copyright 2021 John Nobbe Fotografie